sica banner block
DutchCulture
This website from DutchCulture, centre for international cooperation, will be integrated in www.dutchculture.nl

Creative Amsterdam. Na de BRIC de MIST?

Deze avond is onderdeel van Creative Amsterdam, een driedaags festival voor en over creatieve ondernemers. Centraal staat de vraag welke kansen opkomende landen bieden voor de Nederlandse creatieve sector.

Na de BRIC de MIST? richt zich op ontwikkelingen in de wereldeconomie en de kansen die deze bieden voor de Nederlandse creatieve sector.

De BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) hebben inmiddels een prominente plek in het internationale cultuurbeleid van Nederland verworven. Onlangs heeft zakenbank Goldman Sachs – de geestelijk vader van de term BRIC – een nieuwe groep ‘opkomende markten’ gedefinieerd: de MIST-landen, met Mexico, Indonesië, Zuid-Korea en Turkije. Allemaal economieën waarvan beleggers hopen dat ze dezelfde groei gaan door maken als Brazilië en China.

Een wenkend perspectief?
Komt na de BRIC de MIST? En zo ja, moet het Nederlandse cultuurbeleid en de creatieve sector zich ook op deze landen richten? Hoe bruikbaar zijn dergelijke etiketten voor ambitieuze culturele organisaties en de ontwikkeling van duurzame, internationale uitwisseling? Zijn er alternatieve strategieën voor het inschatten van internationale kansen voor Nederlandse organisaties in een beweeglijke wereld?

Paul Laseur (BNR Nieuwsradio) is de gespreksleider. Naast een aantal buitenlandse gasten is uiteraard een belangrijke rol weggelegd voor Nederlandse creatieve ondernemers die werken en wonen in opkomende landen als China, Brazilië, Mexico en Zuid-Korea. Aan het woord komen komen o.a. Mark Leenards (SBS Investements), Ton van Zeeland (Consulaat-Generaal in Guangzhou, China), Emio Greco (ICKamsterdam), Gert de Boer (Theater RAST), Olav Velthuis (UvA), Ineke Aquarius (Butterfly Works), Michael Huyser (Manarat Saadiyat Abu Dhabi), Tom Dorresteijn (Studio Dumbar), Jorren Teerstra (Zsiska), Sophie Leferink (The One Minutes) en Willem Jan Renders (Van Abbemuseum).

De bekende Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieria (bekend van Zuco 103) verzorgt samen met gitarist Rogério Bicudo een muzikale bijdrage aan dit avondprogramma.

Creative AmsterdamPraktische informatie
Datum: woensdag 11 mei 2011
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179 in Amsterdam
Taal: Engels
Toegang: gratis. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Inschrijvingen gesloten voor dit Event